Începeţi să gătiţi cu abur

O prăjitură gătită cu abur (dreapta) și una gătită fără abur (stânga)

Cum să coaceţi cel mai bine

Indiferent dacă coaceţi o prăjitură sau o pâine, doriţi să obţineţi o crustă adecvată la exterior, însă să vă bucuraţi de un aluat uşor şi pufos la interior. La un cuptor cu funcţii de abur, acest lucru este simplu. Vedeţi aici diferenţa dintre o pâine coaptă la abur în partea dreaptă şi una coaptă doar cu căldură tradiţională în partea stângă. Coacerea într-un cuptor cu abur vă oferă umiditatea suplimentară care asigură o creştere, gust şi textură mai bune, de fiecare dată.

Cum să gătiţi cea mai bună vită

Secretul gătirii ideale a cărnii este aburul. Pentru friptură de vită crocantă la exterior şi suculentă la interior, gătiţi la o temperatură redusă cu ajutorul aburului. Umiditatea suplimentară din cuptor menţine frăgezimea cărnii, în timp ce căldura va rumeni exteriorul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru friptura de pui sau pulpa de miel, trebuie doar să adăugaţi puţin abur pentru a obţine rezultate excelente, de fiecare dată.

Vită fragedă cu rozmarin și usturoi
peşte pregătit pentru a fi gatit la cuptor

Cum să gătiţi în vid

Gătitul în vid este secretul bucătarilor şefi prin care obţin preparate fragede, pline de arome. Introduceţi alimentele într-o pungă sigilată în vid şi gătiţi delicat cu abur la o temperatură redusă. Este o reţetă simplă:

1. Curăţaţi, tăiaţi cubuleţe și condimentaţi alimentele
2. Sigilaţi totul într-o pungă vidată folosind aparatul de sigilare în vid 
3. Introduceţi punga în Cuptorul CombiSteam Pro şi selectaţi funcţia de gătire în vid;
4. Serviţi o senzaţie a gustului plină de frăgezime, cu arome intense