|
Plitele
In functie de tipul lor, plitele pot fi :
Plite electrice cu inductie
- Tehnologia inductiva asigura cel mai rapid mod de gatire - timpul de fierbere a 2 L de apa este de 4 min
- Este cea mai sigura in exploatare, suprafata plitei preluand doar caldura de la vas
- Sistemul electronic din plita genereaza un camp electromagnetic care trece prin suprafața de sticla.
- Oalele trebuie să fie compatibile cu sistemul de gatire pe inducție pentru ca fundul acestora este de fapt elementul generator de caldura.
Plite electrice vitroceramice radiante
- Aceste plite produc caldura prin incalzirea unei rezistente sub sticla
- Din cauza incalzirii excesive a sticlei, curatarea acesteia in timpul procesului de gatit este anevoioasa
- Timpul de fierbere a 2 L de apa este de 12 min
- Sunt mai ieftine decat plitele cu inductie, nu necesita vase speciale.
Plite pe gaz
- Alegerea clasica a cumparatorului conservator
- Timpul de fierbere a 2 L de apa este de 9 min
- Exista arzatoare de mare putere, cu 2 sau 3 coroane pentru o gatire mai eficienta
- Aprinderea electrica la o singura mana este intalnita la majoritatea plitelor cu gaz
- Siguranta de oprire a gazului in cazul stingerii accidentale a flacarii
- Gratarele pot fi din fonta sau emailate; se recomanda cele din fonta pentru o stabilitate mai mare a vaselor si pentru o intretinere mai usoara.
Plite mixte
- Combina 2 moduri de gatire- fie 2 zone radiante si 2 inductie, fie 2-3 zone gaz si 1-2 zone inductie sau radiante
Plite domino
- Ideale pentru cei care doresc sa isi compuna o suprafata de gatit personalizata
- Necesita kituri de legatura atunci cand se combina minim 2 plite
- Dimensiunea lor este de regula de 30 cm
- Puteti alege intre plite cu inductie cu 1-2 zone de gatit, plite cu gaz cu 1-2 arzatoare sau 1 arzator wok, plite teppanyaki sau gratare electrice.
|